Advertisement

Hurufu Mukatta Harfleri : Kutlu Kitap Kur'an-ı Kerim, Sesli Elif-Ba, Kuran ... / Tefsir de en çok tartışılan konulardan biri olan bu harfler harekelenerek değil.

Hurufu Mukatta Harfleri : Kutlu Kitap Kur'an-ı Kerim, Sesli Elif-Ba, Kuran ... / Tefsir de en çok tartışılan konulardan biri olan bu harfler harekelenerek değil.. Kur'an'da belirli ayetler sadece harflerden oluşmaktadır. Kuran ı kerimde bulunan 114 sûrenin 29 tanesi huruf i mukatta diye tabir edilen harflerle başlar. İnsan esma'dan esma harflerden mürekkeptir. Ve bu harfler hurufu mukatta ayetlerinde de geçmiyor. Mukattaa kelimesi arapça bir isimdir.

Rahman ve rahim olan allah'ın adıyla. Ayrı ayrı yazılmış, bitişik olmayan harfler demektir. Mukatta kelimesi de ayrılmış, münferit demektir. Hurufu mukatta, kesik harfler demektir. Incelediğinizde bizim hurufu mukatta ile yakın akraba olduğu görülecektir:

Kur'an Hattını Muhafaza Hizmeti | Nuru'l-Envâr |Fetva Kur ...
Kur'an Hattını Muhafaza Hizmeti | Nuru'l-Envâr |Fetva Kur ... from www.nurulenvar.com
.ha, yasin suresinde ya sin, sad suresinde sad, kalem suresinde nun harfi bulunmaktadır. Hurûfu mukatta mürekkep/birleşik bir isimdir; Ayrı ayrı yazılmış, bitişik olmayan harfler demektir. Okurken isimleri ile telaffuz edilen bu harflere hurufu mukatta' (=bağımsız harfler). İnsan esma'dan esma harflerden mürekkeptir. Iki tanesi dört ve bir tanesi de beş mukatta harfiyle başlamaktadır. Mukattaa kelimesi arapça bir isimdir. Bu sûreler den üç tanesi bir;

Ve kuranda 29 sure bunun gibi harflerle başlamaktadır.

Mukatta kelimesi de ayrılmış, münferit demektir. Kur'an'da belirli ayetler sadece harflerden oluşmaktadır. Hurûfu mukatta mürekkep/birleşik bir isimdir; Kuran ı kerimde bulunan 114 sûrenin 29 tanesi huruf i mukatta diye tabir edilen harflerle başlar. Ve kuranda 29 sure bunun gibi harflerle başlamaktadır. Mukattaa kelimesi arapça bir isimdir. Halife döneminde kur'an'ın nihai cem'i yapılırken onları kaydeden sahâbîler'in isimlerinin baş harflerinden başka bir şey olmadığı şeklindeki iddialarını geçersiz kılmaktadır. İnsan esma'dan esma harflerden mürekkeptir. Bu harflere hurufu mukatta denilmekte. Hurufu mukatta, kesik harfler demektir. Okurken isimleri ile telaffuz edilen bu harflere hurufu mukatta' (=bağımsız harfler). Rahman ve rahim olan allah'ın adıyla. İşte bu harflere hurufu mukatta'a (kesik harfler) denilmektedir.

Kur'an'da 29 ayet huruf içermektedir. Incelediğinizde bizim hurufu mukatta ile yakın akraba olduğu görülecektir: A) mukattaa harfleri başında bulundukları sûrelerin isimleridir. Kuran ı kerimde bulunan 114 sûrenin 29 tanesi huruf i mukatta diye tabir edilen harflerle başlar. Şu adreslerde bu harflerin kabalistik kullanımlarına dair açıklamalar bulabilirsiniz.

Kur'an Kelimeleri ve Nümeroloji: Hurufu Mukatta ve 6 ...
Kur'an Kelimeleri ve Nümeroloji: Hurufu Mukatta ve 6 ... from 2.bp.blogspot.com
Harfler tek başlarına ayetlerdir (bknz hurufu mukatta) ancak idraki dar insanın ayetleri anlayabilmesi için harfler. Bu arada hurufu mukattada 14 harf vardır. İşte bu harflere hurufu mukatta'a (kesik harfler) denilmektedir. Şu adreslerde bu harflerin kabalistik kullanımlarına dair açıklamalar bulabilirsiniz. Bu harflere hurufu mukatta denilmekte. Kuran ı kerimde bulunan 114 sûrenin 29 tanesi huruf i mukatta diye tabir edilen harflerle başlar. .ha, yasin suresinde ya sin, sad suresinde sad, kalem suresinde nun harfi bulunmaktadır. Ayri ayri yazilmiş, bi̇ti̇şi̇k olmayan harfler demektir.

Hurufu mukatta, kesik harfler demektir.

Kur'an'da belirli ayetler sadece harflerden oluşmaktadır. Şimdi bu harflerin 29 surenin başına ne şekilde yerleştirildiklerini görelim. Bu görüşte olanların harflere yükledikleri farklı anlamlar şöylece sıralanabilir: İnsan esma'dan esma harflerden mürekkeptir. Hurufu mukatta, bazı sürelerin başlarında bulunan ve anlamları sadece allah tarafından bilinen harflere denilir. A) mukattaa harfleri başında bulundukları sûrelerin isimleridir. Ve kuranda 29 sure bunun gibi harflerle başlamaktadır. Kur'an'da 29 ayet huruf içermektedir. Bu harflere hurufu mukatta denilmekte. Şu adreslerde bu harflerin kabalistik kullanımlarına dair açıklamalar bulabilirsiniz. Mukattaa kelimesi arapça bir isimdir. Bu sûreler den üç tanesi bir; Ayri ayri yazilmiş, bi̇ti̇şi̇k olmayan harfler demektir.

Ayrı ayrı yazılmış, bitişik olmayan harfler demektir. Halife döneminde kur'an'ın nihai cem'i yapılırken onları kaydeden sahâbîler'in isimlerinin baş harflerinden başka bir şey olmadığı şeklindeki iddialarını geçersiz kılmaktadır. Bu görüşte olanların harflere yükledikleri farklı anlamlar şöylece sıralanabilir: Ve bu harfler hurufu mukatta ayetlerinde de geçmiyor. .ha, yasin suresinde ya sin, sad suresinde sad, kalem suresinde nun harfi bulunmaktadır.

Hurufu Mukattaa, Nur Harfleri Gümüş Yüzük - DilekBora Takı ...
Hurufu Mukattaa, Nur Harfleri Gümüş Yüzük - DilekBora Takı ... from www.dilekbora.com
Ayrı ayrı yazılmış, bitişik olmayan harfler demektir. Ayri ayri yazilmiş, bi̇ti̇şi̇k olmayan harfler demektir. İşte bu harflere hurufu mukatta'a (kesik harfler) denilmektedir. Ve kuranda 29 sure bunun gibi harflerle başlamaktadır. Ve bu harfler hurufu mukatta ayetlerinde de geçmiyor. Hurûfu mukatta mürekkep/birleşik bir isimdir; Her ne kadar müfessirler bu harflerin allah ile peygamberi arasında gizli bir şifre olduğu yönünde görüş beyan etselerde. Mukattaa kelimesi arapça bir isimdir.

Harfler tek başlarına ayetlerdir (bknz hurufu mukatta) ancak idraki dar insanın ayetleri anlayabilmesi için harfler.

Ayrı ayrı yazılmış, bitişik olmayan harfler demektir. Ayri ayri yazilmiş, bi̇ti̇şi̇k olmayan harfler demektir. Kur'an'da 29 ayet huruf içermektedir. Harfler tek başlarına ayetlerdir (bknz hurufu mukatta) ancak idraki dar insanın ayetleri anlayabilmesi için harfler. A) mukattaa harfleri başında bulundukları sûrelerin isimleridir. Rahman ve rahim olan allah'ın adıyla. Halife döneminde kur'an'ın nihai cem'i yapılırken onları kaydeden sahâbîler'in isimlerinin baş harflerinden başka bir şey olmadığı şeklindeki iddialarını geçersiz kılmaktadır. Hurufu mukatta, kesik harfler demektir. Okurken isimleri ile telaffuz edilen bu harflere hurufu mukatta' (=bağımsız harfler). İşte bu harflere hurufu mukatta'a (kesik harfler) denilmektedir. Iki tanesi dört ve bir tanesi de beş mukatta harfiyle başlamaktadır. Mukattaa kelimesi arapça bir isimdir. Bu sûreler den üç tanesi bir;

Ve bu harfler hurufu mukatta ayetlerinde de geçmiyor יורו. Hurufu mukatta, bazı sürelerin başlarında bulunan ve anlamları sadece allah tarafından bilinen harflere denilir.

Posting Komentar

0 Komentar